УЛИЦА „ВОЈИСЛАВ ИЛИЋ“ У ДОЊЕМ МЕЂУРОВУ, ИМА ПРИОРИТЕТ
5.03.2014


Становници села Доње Међурово у Градској општини Палилула, које се налази на око пет километара од центра града Ниша, ускоро ће добити реконструисану улицу „Војислава Илића“. „Иако смо већ више од деценије у 21.веку, ова саобраћајница је већ годинама неасфалтирана и готово непроходна, па ова ситуација знатно утиче на квалитет живота мештана у селу. Канализацију и воду становници села су добили, али асфалт, према њиховим речима, никако да стигне. На захтев Савета грађана Доњег Међурова, председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, разговарао је са мештанима и обишао спорну улицу „Војислав Илић“.

Како је истакао председник општине Бобан Џунић, један од приоритета развоја општине Палилула у наредном периоду јесте и побољшање квалитет живота грађана на сеоском подручју. „Данас сам чуо од грађана, који су ме позвали, да су незадовољни што се неке улице у Доњем Међурову граде мимо утврђене динамике радова. У разговору са градоначелником и другим надлежним институцијама закључили смо да улица „Војислава Илића“, мора да има приоритет. Завршена је канализациона и водоводна мрежа и нема разлога да се радови не наставе. Извођач радаова насипаће и пресвући површину ове саобраћајнице у дужини од око 200.метара а затим, када почне да ради асфалтна база, улице ће бити и асфалтиране. Ово је добар пример сарадње са саветима грађана. Када су људи сложни- каже Џунић, онда председник Општине и градоначелник Ниша могу да им помогну.

По речима Драгана Ранђеловића, председника Савета грађана Доњег Међурова, од инфраструктурних пројеката потребно је у овом селу, осим асфалтирања улица,  завршити и канализациону мрежу и расвету. Са радовима на овим капиталним објектима се отпочело пре пет – шест година и нажалост стало се такорећи на самом почетку. Потребно је завршти мали део канализационе мреже. Наше улице су у катастрофалном стању. Приморани смо да нашу децу, због блата возимо до школе, а наше комшије, који иду на посао често морају да се пресвлаче и да носе резервну одећу. Из Дирекције за изградњу града само су долазила обећања да ће радови отпочети али од тога ништа није било. Уз подршку наше општине Палилула кренули смо у одлучну акцију да укажемо на пропусте и недоследност у остваривању пројектованих активности.

По броју становника, општина Палилула је једна од највећих градских општина у Нишу. По стандарду живота становника је на самом зачељу у Србији. Општинско руководство је јасно поставило правце развоја и кренуло у решавање кључних проблема становника. По речима председника Џунића, изградња водоводне и канализационе мреже, путне инфраструктуре, превоз становника, брига о старијим особама, унапређење пољопривредне производње, само су неке од активности, које Општина у сарадњи са Саветима грађана, успешно решава. (ЕКОполис, Д.В.)